Festival

 
  

Festival "Voor Niets Gaat De Zon Op" Edities 2017 en 2018

Participatie is een begrip waar we niet meer omheen kunnen. Daarom voerden wij deze gedachte ook uit met betrekking tot het Festival "Voor niets gaat de zon op”. We wilden een uitgebreide informatiemarkt aanbieden op het gebied van welzijn, dagbesteding, onderwijs, vrijwilligerswerk en inkomensondersteunende maatregelen. Daarbij hoopten wij participatie een gezicht te kunnen geven. We brachten de diverse organisaties in contact met de mensen voor wie zij iets kunnen betekenen. Ook wilden we de nieuwkomers, statushouders, op allerlei manieren betrekken bij dit festival. Niet alleen als bezoeker, maar ook als vrijwilliger om de dag tot een succes te maken. Dit kon als gastvrouw, gastheer, in de bediening of bij het maken van wereldgerechten, want we wilden heel graag een festival met aandacht voor andere culturen.

 

We noemden het een festival dus was er alle ruimte voor muziek, live acts, kunst en cultuur en lekker eten. Onze bedoeling was om te proberen mensen uit de desbetreffende stadswijken mee te laten werken en laten deelnemen binnen het festival.

 

Organisaties die al eerder hebben deelgenomen aan Festival Voor niets gaat de zon op (en die we uiteraard graag terugzien op deze derde editie) waren o.a. WIJ Groningen, MJD, Link 050, Humanitas, Noodhulp.nl, de Partybank, Stichting Knip, Rechtswinkel, Werkpro, Jimmy's, Minimaloket Gemeente Groningen, Vrouwencentra (zoals Jasmijn en De Boei).

De website is http://www.voornietsgaatdezonop.net/

Uiteraard zullen we updates over het festival op Facebook plaatsen en publiciteit genereren door middel van stukjes in diverse wijkkranten, op wijkwebsites en andere sociale media en via het verspreiden van flyers en posters.

 

De edities van 2017 vonden plaats op de Grote Markt in Groningen en in de Jazz Harbour club in Winschoten.

De editie van 2018 vindt plaats in winkelcentrum Paddepoel

 

Kijk op de website voor nieuwtjes en updates.

 

Onze contactgegevens:

Samevents4U

Maarten Dölle

Festivalorganisatie festival.voornietsgaatdezonop@gmail.com

tel. 06-40340983 of tel. 06-23349090

Kies pagina: 1 2